Nyheter

Meter Bikes lanserar ny Aero landsvägsracer

Som ett säkert vårtecken lanserar Meter Bikes nya cykelmodeller som bara längtar efter asfalt och vårsol. Vår nya landsvägsracer COBB kommer i två versioner, båda baserade på ny Aero landsvägsram i kolfiber.

Kronjuvelen blir COBB ULTEGRA med full Ultegra utrustning samt Ultegra kolfiberhjul med 50mm fälg. Cykeln kommer också i version med nya elektriska Shimano 105 2x12delad drivlina med Shimano aluminiumhjul.

Välkommen till Hedefors bruk på en kaffe och kika på cyklarna.

Ny gravelcykel i 30 exemplar!

I det allra mörkaste höstdunklet presenterar vi på Meter Bikes vår nya gravelcykel byggd för slingrande skogsvägar på grus och asfalt. Meter RAYY byggs i 30 exemplar på en helt ny kolfiberram och gaffel med många fästpunkter för packning och flaskor. Drivlinan är Shimanos rykande färska 1×12 GRX med hydrauliska skivbromsar och allt kablage integrerat i styre/styrstam/ram. Även hjulen handbygger vi med maskinkullagrade nav, reducerade ekrar och med Pirellis Cinturato graveldäck.

De första cyklarna kan vi leverera vid årsskiftet. Sedan får vi komponenter i omgångar så är du sugen, hör av dig angående leverans.

Varmt välkommen till vårt showroom på Hedefors bruk, Stenkullen för att se cyklarna och ta en kaffe.

RELEASE PARTY – 30 nov – 16.30-19.00

Varmt välkommen och fira vår nya gravelcykel METER RAYY.

Cykeloraklet och expertkommentatorn Anders Adamsson & radioprofilen Tomas Jennebo kommer och sänder LIVE från deras podd Cykelradion.

Flera stora cykelprofiler kommer att vara på plats och mingla.

Vi bjuder på lättare förtäring och god dryck.

Vänligen OSA senast 24 nov till rickard@meterbikes.com alt telefon 0708-652943!

Factor och Skeppshult kommer till Stenkullen!

För att bli en mer komplett cykelbutik med fokus på kvalitetsprodukter inleder vi på Meter Bikes under hösten samarbeten med elitcykelmärket Factor samt svenskbyggda Skeppshult.

– Det är i båda fallen varumärken vi känner starkt för och som kompletterar vårt eget märke Meter perfekt, säger Rickard Ölander.

I fallet Skeppshult kommer det finnas el- och standardcyklar i butiken. Vi vill kunna erbjuda solida brukscyklar och kan inte tänka oss något bättre än välbyggda svenska Skeppshultscyklar!

Factor har samma kvalitetsfokus men med inriktning på elitcykling både på vägen och i skogen. Meters ambition är att kunna skräddarsy cyklar tillsammans med våra kunder och det kommer att bli verkligt unika byggen som rullar ut från Hedefors bruk i framtiden.

SOCIAL RIDE

Vi öppnar upp för Social Rides ett par gånger varje månad. 

I augusti kör vi onsdag den 16 & 30:e med start från METER kl 18.00.

Gratis kaffe från 17.30.

Distans: 40-50K

Fart: 27-30

LVG eller Gravelcykel

Alla är varmt välkomna men fint om ni hör av er till oss om ni vill närvara.

Fler datum och tider uppdateras löpande på vårt Instagram-konto.

NYA CYKELMODELLER FRÅN BRUKET I STENKULLEN!

Lagom till att våren kikar fram så smått, börjar vi på Meter Bikes montera första exemplaren av vår nya landsvägsmodell PASS, med kolfiberram, Shimanos nya 105 Di2 elassisterade växlar samt Shimanohjul med Pirellis nya P7-däck. Cykeln byggs i begränsad upplaga om 25 exemplar och man kan välja vilken färg man vill bara den är svart.

Meter Bikes stigcykel kommer i ny tappning, POLL 2. En 29” mountainbike med Shimanos 12-delade Deore-komponenter. Vi bygger cykeln på samma fina kolfiberram som förra gången men uppdaterad med ny lättare luftgaffel och handbyggda hjul helt made in Stenkullen!
Om du är sugen på en POLL 2 så hör av dig angående leverans. Vi får in komponenter i omgångar och bygger och levererar alla cyklar så fort vi kan!

Som vanligt är du givetvis varmt välkommen till vårt Showroom på Hedefors Bruk för att se cyklarna och kanske ta en kaffe.

FREDAGSMINGEL & GLÖGG – 9 DEC 16-19.00

Kom och prata cykel med cykeloraklet och expertkommentatorn Anders Adamsson och hans cykelpodds kompis Tomas Jennebo och spana in alla våra nyheter.

Vi bjuder på lättare förtäring och god dryck.

Vänligen OSA senast 5 Dec till rickard@meterbikes.com alt telefon 0708-652943!

VÄLKOMNA

CAFÉ DU CYCLISTE

Vi är glada att kunna presentera att vi nu också är återförsäljare för CAFÉ DU CYCLISTE.

CAFÉ DU CYCLISTE är ett varumärke från Frankrike med huvudkontor i Nice som flankeras av havet på ena sidan och bevakas av berg på den andra. Det andliga hemmet för fransk cykling och med bergen Côte d’Azur och Alpes Maritimes precis i närheten.

Dom skapar produkter för cykling och utomhus äventyr. Varje produkt är gjord för att förbättra din upplevelse och ta hand om dig.

CAFÉ DU CYCLISTE är också medlem av “1% for Planet” där 1% av deras omsättning går till miljöorganisationer och välgörenhet.

Kläderna kommer endast säljas i vår butik i Stenkullen!

QUOC

Vi är glada att kunna presentera att vi nu är återförsäljare för QUOC. 

QUOC är ett varumärke från Storbritannien som designar högpresterande skor med en magisk passform.

Dom tillverkas för hand för att förfina varenda millimeter för att komma fram till en personlig passform för varje cyklist.

Alla produkter packas med miljövänliga material och QUOC samarbetar med Tree Nation för att plantera ett träd för varje par skor som säljs, vilket gör att dom gör en del i den Globala ansträngningen att bekämpa klimatförändringarna.

Skorna kommer endast säljas i vår butik i Stenkullen!

Två cykelnyheter

Sensommaren är här och snart kan vi leverera två cykelnyheter från Stenkullen. Aluminiumcyklarna Fend och Cade kommer under hösten men redan nu kan man kika på dom på hemsidan.

Vi brottas precis som alla andra med leveransproblem och komponentbrist och är därför extra glada att kunna presentera två nya cykelmodeller som kommer inom kort. Hybridcykeln Fend med rakt styre och Shimano Deore drivlina samt Meter Cade, Gravel-racer med Shimano GRX-komponenter. Båda modellerna byggs på vår nya aluminiumram och kommer finnas för leverans i oktober.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - SEK